Vind et kunstværk til 5000 kr, skriv dig op på vores malingliste

Close
MyArtSpace - Kunst på nettet, Se de flotte gallerier
kunstvæggen

ArtExclusive

Udvalgte kunstnere

Kunstnerartikler

Lærreder
Rammer




Annoncer



Dine værker fortjener opmærksomhed!

Ja tak!

Del dine værker og bliv set. Meld dig ind i Danmarks største kunstfællesskab med 9148 kreative som deler deres passion. Kom med i fællesskabet, det er helt gratis.

I gang med silkemaling - helt fra grunden af (Part 4 af 4)

I artiklen beskriver Lis Hanne Bonde i detaljer, hvordan du kommer i gang med silkemaling helt fra grunden af.
Har du selv et tip eller et trick i ærmet, som du gerne vil dele, så send os en mail via kontaktsiden.

Malertapen tages af.

Der males lidt og males forskellige
steder med remazolkridt

Gøres færdig og tørrer helt.

behandles med Remazolkridt.

Opskrift på remazolkridt

  • Ca 15 g paraffin eller 7 g paraffin og 7 g bivoks smeltes i en lille metallinseform(eller anden egnet beholder) Anbring beholderne med en tøjklemme i kanten på en gammel stegepande/gammel gryde med lidt vand i bunden(vandbad)
  • Tilsæt ca 10 g remazolpulver under omrøring med metalteske.
  • varm op til ca 80 - 85 grader. rør grundig rundt
  • Tag formen af og stil den til afkøling på en varmerist.

Når de er kolde kan det øverste parafinlag skrabes af.

farven kan knækkes og få fine spidser, eller bruges som bredefarvekridt. De er meget mættede og sarte farver fås ku ved MEGET lette streger.Hvis der er kemikalier i de øvrige farver på silken, eller i grundingen, kan silken dampes og stregerne vil stå skarpt.

Hvis kridtstregerne bemales med copoure, flyder de meget ud, som når man tværer i fedtfarver. Eller måske helt uhæmmet. Hvis grundingen/fortykkelsen smøres på stregerne inden dampning, bliver de klarere og flyder kun lidt ud. Man kan gøre det hele, hvis man vil.

Jeg har tegnet med kridtet, og har ikke kommet noget på inden fixering, men meget forsigtigt,så stregerne står skarpt.

Fixering

Nu er det klar til fixering. Silken tages forsigtigt af rammen. Lægges på et stk bomuldsstof, et gammelt dynebetræk el.lign. Det skal være ca 10 cm større på alle leder end silkebilledet.Bomuldsstykket lægges ind over silken på alle sider og det rulles sammen. hæftes sammen med malertape, så det ikke ruller op.

En( gammel) saftkoger bruges.Foto 4, 5, 6 og 7: Kom vand i den nederste del af kogeren. læg låget på og bring den i kog. Imens fores sien med stykker af hundetæpper. "silkerullen " lægges i en pølse rundt om si røret(ligger løst sættes i hullet i midten.) og hundetæppet foldes ind over og godt ned om siderne. evt et større stykke øverst.

Beholderen med det lange rør (er egentlig til at opsamle saft) sættesunder sien med silkerullen. Det hele sættes over bunden med det SPILDKOGENDE vand. sæt en skumgummi cirkel i låget, inden det lægges på og lad det dampe ca 1/2 time. Skru ned så det bare koger moderat - men det må ikke gå ud af kog.

ilkerullen tages op -Brug grydelapper!!! - rulles ud og kommes i et kar med varmt vand tilsat lidt afkalk og 1 dl Reduktol A L( for at forhindre overskudsfarve i at smitte af.)

Foto 9. Det skyllede billede vaskes i vaskemaskine tilsat vaskekugle med LIDT neutralt vaskemiddel til uld og silke samt minus kalk.Det vaskes ved 40 grader på finvasprogram.(silken kan tåle op til 70 80 grader.)

det færdige billede

Hvis man ikke er tilfreds, hvis farverne er svagere end man forventede, kan hele processes gentages til man er tilfreds. Det kan være nødvendigt - også for at kunne danne sig et indtryk undervejs.
Efter dampning forandres farverne ikke, du kan selvfølgelig gøre det mørkere/kraftigere - men ikke lysere!! Derfor start svagt og ton op.

Det færdige billede har jeg syet en smal søm i siderne og løbegang foroven og foeneden. Mål efter så det ikke blir skævt. Monteres med rundstok i begge ender til ophæng.
God fornøjelse.

Jeg kan anbefale bogen:Britt Sallingboe: Mal og Tryk på Tekstiler, Borgen.1 oplag 1992 ellers søg på biblioteket eller nettet.

  • Læs resten af artiklen
  • Side1
  • 2
  • 3
  • 4