Vind et kunstværk til 5000 kr, skriv dig op på vores malingliste

Close
MyArtSpace - Kunst på nettet, Se de flotte gallerier
kunstvæggen

ArtExclusive

Udvalgte kunstnere

Kunstnerartikler

Lærreder
Rammer




Annoncer



Dine værker fortjener opmærksomhed!

Ja tak!

Del dine værker og bliv set. Meld dig ind i Danmarks største kunstfællesskab med 9148 kreative som deler deres passion. Kom med i fællesskabet, det er helt gratis.

Portrætmaleren deler ud af sin erfaring (part 1 af 3)

I denne artikel kan du læse om, hvordan Irene H. Larsen skabte portrættet af frimureren med nærmest perfekt fotografisk resultat. Har du selv et tip eller et trick i ærmet, som du gerne vil dele, så send os en mail via kontaktsiden.

Portræt af en frimurer af Irene H. Larsen

At male portrætter

Når jeg får en bestilling som denne på en Frimurer, sørger jeg først og fremmest for at få taget en masse billeder af ham. Allerede her kan det godt være, nogle tænker: "og hvordan har hun så lige fået det til?" Det har jeg ganske enkelt ved at komme i kontakt med en Frimurer på min mands arbejde og spørge ham, om jeg måtte fotografere og male ham. Som sagt så gjort, og så var han så sød at tage mit reklamemateriale med til Frimurerlogen og fremlægge det der den næste gang, de skulle have malet et portræt. Herligt!

Det endelige resultat (foto 1) og fotografiet (foto 2), som Irene H. Larsen arbejder ud fra.

Fotografer din model

Var jeg typen, der kunne male efter en levende model, var det absolut at foretrække, da det automatisk giver mere liv og dybde. Men hverken jeg eller en sådan model vil have tiden til at time vores evige møder, - så jeg må fotografere. Jeg sørger for at placere ham i de omgivelsesfarver, der skal være på selve maleriet, så et evt. genskin vil blive i de rigtige farver. Havde jeg penge til en rigtig fotolampe, ville det give den bedste belysning (blåligt), men jeg har bare en billig spotlampe fra Silvan, som giver et mere rødligt lys. Det må jeg så senere prøve at justere, når jeg maler. Jeg tager måske 100 billeder af ham, inden jeg føler, at jeg har fået alle detaljer og mulige vinkler med, for jeg ved per erfaring, at den helt rigtige vinkel og belysning kommer ikke altid lige der, hvor jeg tror.
Så tager jeg hjem og får dem fremkaldt via Bilkas fotoservice, som er langt den billigste efter kvaliteten, og mens jeg venter på fremkaldelsen, går jeg ud og køber et lærred.

De grundlæggende forberedelser

Jeg køber stort set altid hørlærreder, fordi det ikke ændrer facon ved fugt. Jeg køber dem som regel færdiglavet, med mindre maleriet er et specielt mål. I dette tilfælde var det 60 x 80 cm. Jeg starter med at give det en grundmaling i en lys gråtone, så den hvide farve ikke skinner igennem.