95 % af vores kunder anbefaler NemmeHjemmesider for brugervenlighed og god support! Klik her og prøv helt gratis...

Jens Ingvard Hansen - fuldtidskunstner


af Vinz 01-03-2010 Vist: 2128 gange.

Jens Ingvard Hansen er deltager i talentkonkurrencen. Hans kunst hører til i den tunge afdeling. Han arbejder lige nu på en stor bronzeskulptur. Siden han begyndte som billedhugger i 2005 har han solgt 300 skulpturer.

Det synes at være formen og rummet, der har draget Jens Ingvard Hansen ind i kunstens verden
”Jeg har interesseret mig for kunst og navnlig formgivning siden jeg var teenager, og jeg har været glad for at tegne siden jeg var barn. Jeg begyndte at lave skulpturer, for tretten år siden, men mest sådan lidt for sjov; jeg kunne jo ikke vide, hvad det ville udvikle sig til”.

Omkring Arkitektskolen

Jens måtte lige runde arkitektskolen inden han begyndte på skulpturerne.
”På et tidspunkt i mit liv troede jeg, at jeg skulle være arkitekt. Jeg blev optaget på Arkitektskolen i Århus, og gik der i næsten to år inden jeg valgte at stoppe. Mens jeg gik der, tegnede jeg ret ofte skulpturer og interesserede mig meget for æstetikken i formgivning. Det var i samme periode, jeg begyndte at lave skulpturer”.

Hvad arbejder du med lige for tiden?
”Jeg arbejder på min hidtil største bronzeskulptur. Det er et bestillingsarbejde, og jeg har arbejdet på den i snart ¾ år. Skulpturen er så stor, at den kommer til at høre til i den tungeste ende af, hvad der overhovedet bliver støbt i bronze her landet i 2009-2010”.
Er der afsætning på dine arbejder?
”Der er en ret god interesse for mine værker, og siden begyndelsen af 2005, hvor jeg blev selvstændig billedhugger, har jeg vist solgt omkring 300 skulpturer”.

Er du med i nogen form for kunstnerisk netværk?
”Jeg er med i Sammenslutningen af Vestjyske Kunstnere, og jeg er også medlem af kunstnergruppen Plus-Minus, som er hjemmehørende i Fredericia”. www.plusminuskunst.dk.

I hvor høj grad føler du, at den etablerede kunstscene er svær at trænge ind på?
”Det handler om at lave god kvalitet. Hvis man arbejder seriøst og kvalitativt, så er der mange døre som står åbne. Omvendt er der også en del steder, hvor man kun kan kvalificere sig, hvis man f.eks. har været med på et antal censurede udstillinger. De steder bruger jeg ikke meget tid på”.

Hvordan markedsfører du dig selv?
”Ved at udstille og vise mine ting frem alle de steder, jeg kan komme til det; specielt i kunstforeninger, men også ved at dyrke mine netværk”.

Hvordan har du det med at prissætte dine værker?
”Jeg har det fint med at prissætte mine værker, og jeg prøver på at få pris og kvalitet til at hænge sammen. Det som er afgørende for mig er, at folk føler, der er fornuft i mine priser. Mine priser er et udtryk for det tids- og materialeforbrug, jeg har haft. En mindre andel er for den kunstneriske ide”.

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Tidligere kommentarer

Thanos
I like to getting the nice post here just getting the fi x connection to bluetooth audio device and wireless display in windows 10 here and save the all function easily.
09 February  2019

Lav din egen hjemmeside med NemmeHjemmesider.dk

Gitte fra sønderjyskhundeklip.dk "Jeg er utrolig imponeret over jeres utrolig gode service"