95 % af vores kunder anbefaler NemmeHjemmesider for brugervenlighed og god support! Klik her og prøv helt gratis...

Frank Buchgraitz


af Vinz 01-03-2010 Vist: 4338 gange.

Frank Buchgraitz - fuldtidskunstner

Frank er en af de mange deltagere i MyArtSpace.dks konkurrence "KunstTalent".

 

Lysten til at udtrykke sig

Lysten til at udtrykke sig kunstnerisk beskriver Frank som noget nærmest genetisk.
”Når fodbold og maleri/tegning har været lidenskaber fra fødslen er den udtryksform man har i dag en lang udvikling af barndommens og ungdommens eksperimenteren”. Som ung "maler" brød jeg som mange andre med barnets bestræbelser på at få maleri og tegning til at ligne naturen og kastede mig over pubertetens fascination af surrealisterne. Den udtryksform holdt i mange år men udviklede sig fra at være de små penslers værk til brugen af større flader og bredere linjer.
Om sit nuværende kunstneriske udtryk, siger Frank: ”Jeg har fundet en udtryksform, som går op i en højere enhed med mit temperament min tålmodighed og min lyst til at lege og bruge humoren i kunsten”.

 

Inspirationen ved sport

”Alt kan males og mine inspirationer henter jeg fra hverdagssituationer, fra sportens verden, fra mytologiske og eventyrlige fortællinger. Kaos eller pinlig orden er fuldkommen uinteressant. Mine malerier starter i et rod og kulørt virvar og det er min opgave at få bragt orden i linje, form og farver.
Drivkraften er humoren og glæden ved at skabe. Udfordringen ligger i at skabe en syntese imellem polerne kaos og orden.
Herimellem opstår livet og mit maleri er kun lykkedes, hvis min proces har været en oplevelse af:
fantasi - variation - galskab - legelyst - livsglæde – humor - frihed - nytænkning - impulsivitet - spontanitet - originalitet – kreativitet - lethed - ansvar - følelse – kærlighed”.

Fuldtidskunstner

Frank arbejder som fultidskunstner og har blandt andet kæmpet for at alle udøvende kunstnere kunne blive omfattet af loven om fradragsberettiget kunst.

”Jeg er uddannet billedkunstlærer og har idrætsuddannelse fra Odense Universitet. Indtil 1998 har jeg i efterskoleregi undervist unge mennesker i disse fag sideløbende med den glade amatørs udfoldelser i kunstens verden. I 1998 besluttede min kone og jeg at kaste os fuldtids ud som kunstnere og lod os momsregistrere i 2000 og røg straks i totterne på det etablerede kunstvælde. Vi blev opmærksomme på at Akademirådet havde en liste over en lukket kreds af kunstnere, som var godkendte til at fremstille fradragsberettiget kunst til virksomheder.
Vi søgte forgæves og lidt drillende optagelse på denne liste, da nu kunsten var vores levevej og i Danmark skal alle jo have de samme muligheder. Vi fik afslag og tog kampen op. Med hjælp fra Kunstavisens Tom Jørgensen, politikeren Troels Lund Poulsen og med Konkurencestyrelsen i baghånden fik vi ændret på den sag med en ny Skattelov i Folketinget 2002.
I dag gælder fradrags- og afskrivningsreglerne for alle kunstnere til stor fortrydelse for Akademirådet. Frank lever i dag af sin kunst. ”Jeg har samarbejde med gode anerkendte gallerier og på trods af den aktuelle finanskrise får jeg god mad på bordet hver dag. Det kan lade sig gøre at leve af sin kunst hvis nogle enkelte elementære krav efterleves.
Og de er, siger Frank til slut: ”Hårdt engageret arbejde med ærlighed og kvalitet i proces og produkt”.

Skriv en kommentar

Du skal være logget ind for at kunne skrive en kommentar.

Tidligere kommentarer

Mcgregor123
If you want to download this application,so friends just one a single click here this visit and download this application firefox com browser such a great and very helpful web browser.
18 February  2019

Lav din egen hjemmeside med NemmeHjemmesider.dk

Gitte fra sønderjyskhundeklip.dk "Jeg er utrolig imponeret over jeres utrolig gode service"